fbpx
Aller au contenu

La Junta de la Sagrada Família « té el desig » d’acabar la construcció vertical del temple el 2034

La Junta de la Sagrada Família té el desig d'acabar la construcció vertical del temple el 2034

El president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, ha assegurat aquest dimecres que « tenen el desig » d’acabar la construcció vertical del temple d’aquí a 10 anys, el 2034. Fotos Ariadna Comas & Guillem Roset © ACN.

En una roda de premsa de presentació de la memòria de 2023, han evitat comprometre’s amb un termini exacte per la finalització de la construcció perquè depèn de factors externs com els permisos municipals, les possibilitats econòmiques o els materials. Camps sí que ha garantit que el 2025 culminarà la construcció de la Torre de Jesús de 132 metres, la Capella de l’Assumpta i el Claustre. De fet, aquest 2024 els treballs se centren en unir la Sacrista actual amb la Capella de l’Assumpta que s’està realitzant.

Aquestes previsions són « realistes

En concret, la junta constructora vol tancar el 2024 amb les parets de la Capella de l’Assumpta que donen al carrer Provença fetes i el 2025 amb la capella acabada. Pel que fa a la Torre de Jesús, estarà finalitzada el 2025 però es vol inaugurar el 2026 amb la pertinent il·luminació coincidint amb el centenari de la mort d’Antoni Gaudí. Segons Camps, aquestes previsions són « realistes » perquè disposen els materials i tenen el projecte, els permisos i els diners per fer-ho.

Camps ha pronosticat que un cop finalitzat aquests treballs, a partir de 2026 tots els esforços es podran destinar a la Façana de la Glòria, amb quatre torres. « En 10 anys pot estar feta la construcció de la verticalitat de la façana de la Glòria », ha concretat. També ha dit que aquest punt està legalitzat totalment excepció dels últims hiperboloides i el pont del carrer Mallorca.

La Façana de la Glòria

Pel que fa a l’escalinata de la Façana de la Glòria, Camps ha reiterat que no renuncien al projecte d’Antoni Gaudí que preveu aquesta escala. També ha exposat que al temple no li pertoca negociar les expropiacions de finques per poder realitzar aquesta part del projecte fins que no tinguin els permisos de construcció aprovats. « Fins que no tingui els permisos de la construcció jo no puc iniciar negociacions d’expropiació. Hem de treballar sobre segur », ha destacat.

També han explicat que el concurs internacional per les ornamentacions de la Façana de la Glòria s’impulsarà quan s’hagi definit totalment el projecte de l’obra. « Gaudí va deixar clar que hi havia d’haver tres nivells: terrenal, espiritual i celestial. Poden ser tres artistes diferents amb un mateix missatge », ha dit Camps.

Durant la roda de premsa han presentat la memòria de 2023 que constata que encara no s’ha assolit la xifra de visitants prepandèmia. El 2023 es van rebre 4,7 milions de visitants, un 24,47% més que 2022. Les portes obertes de Santa Eulàlia i les de la Mercè van congregar 24.000 persones. S’han fet 3.194 activitats i 9.009 concerts. El temple va acollir l’any passat 66 misses internacionals amb 51.996 assistents.

Participez au choix des thèmes sur Made In Perpignan

Envie de lire d'autres articles de ce genre ?

Comme vous avez apprécié cet article ...

Partagez le avec vos connaissances

MiP via ACN