fbpx
Aller au contenu

Constitueixen l’Espai Català Transfronterer amb la intenció de teixir projectes comuns

Constitueixen l’Espai Català Transfronterer amb la intenció de teixir projectes comuns

La Generalitat de Catalunya, el Departament dels Pirineus Orientals i la Diputació de Girona han presentat aquest dijous l’Espai Català Transfronterer (ESCAT) a la Delegació del Govern a Girona.

L’acte ha suposat també el tret de sortida a la convocatòria de projectes transfronterers, que podran optar a un finançament de 2,2 milions d’euros en aquesta primera fase i es preveu arribar als 5 milions a la segona. L’objectiu és que entitats, ciutadania i mitjans de comunicació puguin presentar projectes de cooperació a banda i banda dels Pirineus. A través d’aquests projectes es pretén “enfortir els lligams” entre la Catalunya del Nord i el Principat. Els projectes poden girar al voltant de reptes compartits com ara la defensa del català.

Unit per crear l’Espai Català Transfronterer

A través del marc europeu Poctefa, les tres administracions dels Països Catalans s’han unit per crear l’Espai Català Transfronterer. És el primer d’Europa que es posa en funcionament i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ho atribueix a “la feina feta” al llarg dels últims anys, que ha permès tirar endavant aquest projecte. Ara, es convoca una primera línia d’ajudes per a “projectes estructurants” dins de l’àrea funcional de l’ESCAT.

L’objectiu és que les empreses, les entitats, els ens públics locals i la ciutadania en general presentin els seus projectes en cooperació entre la Catalunya del Nord i el Principat. Els temes seran diversos i poden anar des de la llengua, a l’emergència climàtica o àmbits culturals i esportius. Hauran de tractar “reptes compartits de present o de futur” per poder explorar solucions que es puguin aplicar en tot el territori que uneix l’espai transfronterer.

Per a aquesta primera convocatòria es repartiran 2,2 milions d’euros de fons europeus i posteriorment es farà una segona convocatòria per arribar als 5 milions en total en ajudes a projectes de cooperació.

La presentació de l’espai s’ha fet aquest dijous a la Delegació del Govern a Girona amb una elevada presència de tècnics i representants d’ens locals per conèixer a fons el nou espai. Al llarg de la jornada s’han fet taules rodones i presentacions

Participez au choix des thèmes sur Made In Perpignan

Envie de lire d'autres articles de ce genre ?

Comme vous avez apprécié cet article ...

Partagez le avec vos connaissances

MiP via ACN