fbpx
Aller au contenu

El cineasta francès Quentin Dupieux premiat pel Festival de Sitges

El cineasta francès Quentin Dupieux premiat pel Festival de Sitges

Article mis à jour le 12 octobre 2022 à 11:30

El cineasta francès Quentin Dupieux rep aquest dimarts el Premi Màquina del Temps del Festival de Sitges i presenta enguany al certamen dues pel·lícules: ‘Incroyable mais vrai’ i ‘Fumer fait tousser’.

“Les meves pel·lícules són de cinema fantàstic, diferents i atípiques, i no són ‘mainstream’, i per això encaixen amb el públic d’aquest festival”, ha destacat Dupieux, director de la cinta ‘Mandíbules’ que va ser molt aplaudida al Festival de Sitges fa dos anys. Ha reconegut que no li agrada que etiquetin el seu cinema.

“Les meves pel·lícules són un híbrid, són de cinema fantàstic, amb comèdia,…”

El cineasta ha reconegut que no coneixia gaire el Festival de cinema de Sitges i el va conèixer més tard perquè vivia a Estats Units i no era gaire conscient del certamen, però ara, ha admès, entén la seva magnitud. De fet, considera que el seu cinema, que no és gens ‘mainstream’, com ell mateix ha dit, encaixa a la perfecció amb el públic del certamen de Sitges.

Ha assegurat que no li agrada que etiquetin el seu cinema. “Les meves pel·lícules són un híbrid, són fantàstiques, amb comèdia, amb una part seriosa i una altra de surrealista”. Tot i que a Dupieux li agradin molt les cintes de terror, assegura que els seus films són una mescla de diferents gèneres.

El cineasta ha dit que és difícil escriure sobre l’absurd i ha apuntat que confia en les seves idees que arriben sense reflexionar, unes idees que després elabora quan les fa servir per una nova pel·lícula. Dupieux creu que “un guió lineal és avorrit”. Per això, aposta perquè l’estructura cinematogràfica s’adapti a les seves idees i no a l’inrevés.

El director de ‘Mandíbulas’ creu que hi ha molts tipus d’humor com per exemple l’absurd o el realista i tots li agraden. “No em cenyeixo a un tipus d’humor concret perquè faria que la pel·lícula fos avorrida”, ha indicat.

Dues noves pel·lícules

Quentin Dupieux presenta a Sitges dues pel·lícules. A ‘Fumer fait tousser’, el cineasta s’endinsa en l’univers dels herois emmascarats, en concret, de cinc justiciers coneguts amb el nom de Tabac Force, que s’instal·len en un retir espiritual.

La segona pel·lícula que el director presenta a Sitges és ‘Incroyable mais vrai’. Els protagonistes del film, Alain i Marie, compren una casa que ho té tot, fins i tot un soterrani amb unes estranyes propietats. La Marie a poc a poc es convertirà en una addicta de visitar la part de baix de la nova llar, mentre la seva parella es planteja si manté el secret que planeja sobre aquest lloc amb els seus nous veïns.

Trajectòria

Dupieux va començar de petit a compondre música electrònic amb l’àlies de Mr Oizo. Va debutar l’any 2006 amb ‘Steak’ i ha realitzat pel·lícules còmiques com ‘Rubber’, ‘La chaqueta de piel de ciervo’ i ‘Mandíbulas’, que va tenir un gran èxit fa dos anys al festival.

Participez au choix des thèmes sur Made In Perpignan

Envie de lire d'autres articles de ce genre ?

Comme vous avez apprécié cet article ...

Partagez le avec vos connaissances

MiP via ACN