fbpx
Aller au contenu

Centenars de persones celebren la 18a Bressolada a Saint Esteve del Monestir

Centenars de persones celebren la 18a Bressolada

Article mis à jour le 19 septembre 2023 à 15:54

Centenars de persones s’ha reunit aquest dissabte al parc de l’estany de Sant Esteve del Monestir per celebrar la 18a edició de la Bressolada.

La festa anual de les escoles i col·legis La Bressola (els centres que ensenyen en català a la Catalunya del Nord) ha començat, com és habitual, a les deu del matí amb la lectura del pregó, que ha anat a càrrec de la presidenta d’Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua, Alexandra Usó. També han fet un discurs d’inici tant l’alcalde de Sant Esteve del Monestir, Robert Vila, com els presidents de La Bressola i dels Amics de La Bressola. Després, l’alumnat ha començat la cantata que enguany es titulava ‘Odissea de La Bressola’, inspirada en episodis de l’Odissea d’Homer. Foto © La Bressola via ACN.

La Bressola es llança en un viatge homèric: redescobrir l’Odissea a través de la música i l’art

I és que, durant el curs, els alumnes de La Bressola han treballat diversos temes de les aventures d’Ulisses a través d’un projecte que s’ha titulat « L’Odissea i la mar Mediterrània ». El mestre i músic Francesc Bitlloch s’ha encarregat de convertir-ho en les deu cançons que s’han interpretat aquest dissabte al Rosselló, i que han comptat amb la col·laboració dels músics Adrià Bonjoch i David Codina per la musicalització.

En aquesta línia, el lema de la Bressolada d’enguany ha estat: « 2023: L’Odissea de La Bressola », que s’inspira també en la pel·lícula de Stanley Kubrick « 2001: Una odissea de l’espai ». Per tot això, el cartell promocional l’ha protagonitzat un gran ull grec a l’espai que barreja conceptes i que és una creació de la dissenyadora, Lotte Letschert, mare d’alumna de La Bressola de Sant Galdric.

La cultura catalana a Sant Esteve del Monestir: música, dansa i tradició a la Bressolada 2023

A Sant Esteve del Monestir s’ha pogut veure aquest dissabte a partir del migdia l’actuació dels Castellers del Riberal, els Pallagos del Conflent i l’espectacle d’Aire Nou de Bao. La jornada ha seguit amb la presentació de l’espectacle infantil ‘Tumàcat Músic Xou’ de la companyia Més Tumàcat i jocs tradicionals. També hi ha participat l’artista Ramon Gual, amb el seu repertori de danses i cançons, i el grup Mai Por, que ha posat el punt final a la Bressolada amb un concert de cançons tradicionals, de taverna i corrandes.

A més, durant tot el dia s’ha pogut degustar el vi especial Bressolada 2023. Ambdues opcions, el blanc i el negre, provenen de les vinyes Mas Castelló – Domaine Cachau Dubournais d’Espirà de l’Aglí.

Participez au choix des thèmes sur Made In Perpignan

Envie de lire d'autres articles de ce genre ?

Comme vous avez apprécié cet article ...

Partagez le avec vos connaissances

MiP via ACN